Tirsdag den 3. marts 2020 starter forhandlingerne om de fremtidige relationer mellem EU og Storbritannien. Indtil videre tyder alt på, at den 1. januar 2021 bliver en hård skæringsdato.

Tirsdag den 21. januar 2020 afholdes det første møde, der skal give danske virksomheder mulighed for at tilpasse og udvikle løsninger, der er kompatible med de nye toldsystemer. Tilmeldingsfristen er 20. december 2019.

EU's medlemslande har godkendt en udsættelse af brexit til 31. januar 2020. Det falder i god jord hos Erhvervslivets Kompetencecenter For Told (EKFT), der mener, at No Deal Brexit torsdag i denne uge ville have været en katastrofe.

Henrik Beck, sekretariatsleder i EKFT, mener, at der er god grund til forsigtig optimisme:

I disse dage kan man næsten ikke læse nyheder uden at støde på historier om Brexit og toldkrigen mellem USA og Kina. Risikoen for hård Brexit er steget markant. Og nu er de negative konsekvenser for danske virksomheder af den voldsomt optrappede toldkrig mellem USA og Kina blevet penslet ud.

Netop nu er der udsigt til hård Brexit 31. oktober og en voldsom optrapning af toldkrigen mellem USA og Kina. Til gengæld har EU succes med at forhandle stadig flere frihandelsaftaler på plads. EU’s aftale med Japan er efter indkøringsproblemer ved at blive gjort nemmere at håndtere i det daglige.

Skal man tro den nye britiske premierminister Boris Johnsons egne ord, kommer Storbritannien til at forlade EU uden en skilsmisseaftale, medmindre EU giver sig på to afgørende punkter. Det har EU foreløbig afvist på det kraftigste.

man, 25/03/2019 - 14:44 Klar til Brexit?

Storbritannien forlader EU.  

Men indtil 1. januar 2021 bliver der en overgangsordning, hvor Storbritannien bl.a. fortsætter midlertidigt i EU-Toldunionen og det indre marked.

Hvad der herefter vil ske, vil der blive forhandlet om EU og Storbritannien.

Den britiske regering har lagt op til, at der i midten af marts vil komme et fingerpeg om retningen og tempoet i det britiske EU-exit. Derfor inviterer Erhvervslivets Kompetencecenter For Told (EKFT) ganske få dage senere alle sine medlemsvirksomheder til netværksmøder.

Brexit-processen er nu kommet ind i en afgørende fase, og den britiske regering har netop fremlagt en plan for, hvad der kommer til at ske i den første halvdel af marts. 

fre, 25/01/2019 - 15:32 Betal ikke mere i told end nødvendigt

Danske virksomheder, der handler med Japan – et marked med ikke færre end 127 millioner forbrugere – kan få enorm glæde af frihandelsaftalen mellem EU og Japan, der træder i kraft fredag den 1.  februar 2019.