2.03.2020 Nu starter de svære forhandlinger om Brexit

Tirsdag den 3. marts 2020 starter forhandlingerne om de fremtidige relationer mellem EU og Storbritannien. Indtil videre tyder alt på, at den 1. januar 2021 bliver en hård skæringsdato.

Storbritannien forlod EU ved midnat fredag den 31. januar 2020. Frem til udgangen af december 2020 fortsætter alt dog som hidtil. Hvad der derefter kommer til at ske, skal forhandles fra i morgen.

Overgangsperioden kan blive forlænget, hvis der er enighed om det, men det er der ikke noget, der tyder på.

- Som det ser ud netop nu, er det fornuftige råd til virksomhederne at de skal forberede sig på, at 1. januar 2021 bliver en brat opvågning. Fra den dato skal danske virksomheder følge de generelle regler for tredjelande (lande uden for EU) ved handel med Storbritannien, medmindre...

Tirsdag den 3. marts 2020 starter forhandlingerne om de fremtidige relationer mellem EU og Storbritannien. Indtil videre tyder alt på, at den 1. januar 2021 bliver en hård skæringsdato.

Læs mere her
9.12.2019
Virksomhederne bliver inddraget i systemudvikling og test

Tirsdag den 21. januar 2020 afholdes det første møde, der skal give danske virksomheder mulighed for at tilpasse og udvikle løsninger, der er kompatible med de nye toldsystemer. Tilmeldingsfristen er 20. december 2019.

28.10.2019
Brexit og momsændringer fylder meget i EKFT’s planer

EU's medlemslande har godkendt en udsættelse af brexit til 31. januar 2020. Det falder i god jord hos Erhvervslivets Kompetencecenter For Told (EKFT), der mener, at No Deal Brexit torsdag i denne uge ville have været en katastrofe.

Henrik Beck, sekretariatsleder i EKFT, mener, at der er god grund til forsigtig optimisme:

2.9.2019
Brexit og toldkrigen udvikler sig dag for dag - Kom og hør det seneste nye på EKFT’s informationsmøder i september

I disse dage kan man næsten ikke læse nyheder uden at støde på historier om Brexit og toldkrigen mellem USA og Kina. Risikoen for hård Brexit er steget markant. Og nu er de negative konsekvenser for danske virksomheder af den voldsomt optrappede toldkrig mellem USA og Kina blevet penslet ud.

13.8.2019
EKFT indbyder til tre medlemsmøder i september

Netop nu er der udsigt til hård Brexit 31. oktober og en voldsom optrapning af toldkrigen mellem USA og Kina. Til gengæld har EU succes med at forhandle stadig flere frihandelsaftaler på plads. EU’s aftale med Japan er efter indkøringsproblemer ved at blive gjort nemmere at håndtere i det daglige.

6.8.2019
Forbered jer på hård Brexit 31. oktober: EKFT indbyder snarest til nye medlemsmøder

Skal man tro den nye britiske premierminister Boris Johnsons egne ord, kommer Storbritannien til at forlade EU uden en skilsmisseaftale, medmindre EU giver sig på to afgørende punkter. Det har EU foreløbig afvist på det kraftigste.

25.3.2019
Klar til Brexit?

Storbritannien forlader EU.  

Men indtil 1. januar 2021 bliver der en overgangsordning, hvor Storbritannien bl.a. fortsætter midlertidigt i EU-Toldunionen og det indre marked.

Hvad der herefter vil ske, vil der blive forhandlet om EU og Storbritannien.

28.2.2019
Kom til EKFT-arrangementer om Brexit og frihandel

Den britiske regering har lagt op til, at der i midten af marts vil komme et fingerpeg om retningen og tempoet i det britiske EU-exit. Derfor inviterer Erhvervslivets Kompetencecenter For Told (EKFT) ganske få dage senere alle sine medlemsvirksomheder til netværksmøder.

26.2.2019
Godt med lidt mere styr på Brexit-processen

Brexit-processen er nu kommet ind i en afgørende fase, og den britiske regering har netop fremlagt en plan for, hvad der kommer til at ske i den første halvdel af marts. 

25.1.2019
Betal ikke mere i told end nødvendigt

Danske virksomheder, der handler med Japan – et marked med ikke færre end 127 millioner forbrugere – kan få enorm glæde af frihandelsaftalen mellem EU og Japan, der træder i kraft fredag den 1.  februar 2019.

15.11.2018
Kom til de stort anlagte informationsmøder om Brexit

I første omgang ser det ud til, at Storbritannien kan blive i EU’s toldunion efter Brexit.

Ud fra teksten i den Brexit-aftale, som den britiske regering godkendte i går aftes, er der på den korte bane ikke udsigt til, at danske virksomheder kommer til at opleve store toldmæssige konsekvenser af den britiske EU-exit.